Єланецькі поліцейські вилучили у місцевих мешканців 259 кущі коноплі та більше 300 г канабісу

До поліції надійшла оперативна інформація, що місцеві мешканці вирощують за місцем проживання наркорослини. Отримавши дозвіл суду, поліцейські провели санкціоновані обшуки у домоволодіннях зловмисників та дійсно вилучили рослини коноплі й готовий до вживання канабіс.

Так, на присадибній ділянці домогосподарства 42-річного чоловіка поліцейськими було виявлено 13 рослин коноплі, які господар ретельно доглядав і навіть висадив кожну рослину окремо в горщики та відра. А в самому будинку оперативники знайшли близько 300 г канабісу.

Під час обшуку у домоволодінні 45-річного мешканця одного з сіл Єланецького району правоохоронцями було вилучено 246 кущів рослин коноплі, а в гаражному приміщенні два паперові згортки з канабісом та приладдя для його виготовлення.

Зі слів зловмисників, вони вирощували та зберігали заборонені рослини виключно для власного вживання.

Вилучене направлено на експертизу.

Слідчими підрозділами поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч. 1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Санкції статей передбачають покарання від штрафу аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

Після проведення експертизи вирішуватиметься питання щодо притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області