На Миколаївщині розроблять алгоритм виконання робіт з модернізації приладів обліку електроенергії

У четвер, 9 серпня, в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Валентина Гайдаржи за участі керівників районів, міст обласного значення, ОТГ, керівників департаментів та управлінь облдержадмністрації, представників енергетичних підприємств відбулось засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року.

На засіданні заслухано звіти керівників профільних управлінь та департаментів, зокрема освіти і науки, охорони здоров’я, соцзахисту та культури щодо стану підготовленості об’єктів відповідних сфер до опалювального сезону.

Що стосується загальноосвітніх навчальних закладів – визначено коло об’єктів, на яких продовжуються роботи з реконструкції теплоджерел із заміною теплоагрегатів, визначено завдання по підготовці шкіл до 1 вересня.

Окрему увагу приділено завданням по модернізації приладів обліку природного газу. Згідно рішення НКРЕКП, кінцевий термін по завершенню робіт із модернізації приладів обліку природного газу продовжено до 1 травня 2019 року. Але перед органами місцевого самоврядування стоїть завдання за підсумками 9-ти місяців, і при формуванні показників місцевих бюджетів на 2019й рік передбачити відповідні кошти для завершення зазначеної  роботи у планово встановлені терміни.

З доповіддю про особливості модернізації приладів обліку електричної енергії виступили представники ПАТ «Миколаївобленерго», що довели до відома присутніх вимоги кодексу систем розподілу щодо модернізації приладів обліку, звернули увагу на необхідність у першочерговому порядку виконати ці роботи по  теплоджерелах, які використовують для потреб електричні котлоагрегати, тобто споживають максимальну кількість електричної  енергії. Також акцентувано, що по іншим малопотужним споживачам електричної енергії робота з модернізації приладів обліку повинна бути проведена у трирічний термін.

Валентин Гайдаржи визначив завдання щодо розробки дорожньої карти, своєрідного алгоритму дій розпорядників бюджетних коштів в частині  виконання робіт з модернізації приладів обліку електричної енергії.