Віце-губернатор Шевченко в Румунії бере участь у навчанні для посилення системи запобігання та протидії насильству щодо жінок

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко у складі делегації від Миколаївщини бере участь у п’ятиденному навчанні під егідою Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), спрямованого на посилення системи запобігання та протидії насильству щодо жінок. Про це заступник очільника Миколаївщини повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«В Румунському місті Тиргу-Муреш розпочалась серія семінарів за участю провідних румунських та європейських експертів. Обмінюємось досвідом щодо комплексного підходу у попередженні та реагуванні на насильство за ознакою статі і домашнє насильство» , - написав Євген Шевченко.

Заступник голови ОДА відзначив, що проект UNFPA – це трирічний проект, який розпочався у вересні 2017 року та впроваджується в 11 областях України, в тому числі й у Миколаївській.

«Проблема насильства за ознакою статті і домашнє насильство – дуже болюча для більшості країн і світу, вона вимагає новітніх підходів для її вирішення.Впевнений, що отримані протягом цих п’яти днів знання будуть надзвичайно важливими й дієвими для застосування на Миколаївщині», - додав Євген Шевченко.