Це ваша роль у побудові нової України, яка успішно долає корупцію — Президент закликав фахівців у сфері права взяти участь у конкурсі суддів до ВАС

Президент Петро Порошенко закликав фахівців у сфері права скористатися останньою можливістю і подати документи для участі у конкурсі суддів до Вищого антикорупційного суду.

«Сьогодні 14 вересня, 15 закінчується термін прийняття документів від кандидатів на посаду суддів Вищого антикорупційного суду. Молоді амбітні справжні патріоти і професіонали, хто ще не встиг або не вирішив подавати чи ні, прошу брати участь у конкурсі. Без вас цього не має відбутися. Це ваша роль в побудові нової України. Ваша роль у візії нового майбутнього України як країни, яка успішно долає корупцію», — закликав Глава держави під час виступу в рамках 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Він нагадав, що ще рік тому на YES гостро обговорювалося питання про те, чи взагалі буде створено в Україні антикорупційний суд. А вже зараз маємо результат — завтра закінчується конкурс на посади до нього, констатував Петро Порошенко.

«Багато що змінилося за рік з минулої Ялтинської конференції. Але «Наступний рік у Ялті» — залишилося. За рік, що минув, багато хто, напевно, пригадує тодішню нашу дискусію. Це була гостра дискусія. Одним із її результатів, пам’ятаєте, як гостро стояло питання Вищого антикорупційного суду? Чи буде, чи ні він створений?» — запитав Президент.