Цьогоріч послугами оздоровлення та активними формами відпочинку охоплено понад 60 тисяч дітей шкільного віку, - Євген Шевченко

У 2018 році послугами оздоровлення, а також активними формами відпочинку охоплено понад 60 тисяч дітей шкільного віку. Крім того, послугами оздоровлення та відпочинку дітей з інших областей України  охоплено понад 5 тисяч осіб. Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко за інформацією наданою департаментом соціального захисту облдержадміністрації.

Так, для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах,  дітей, сім'ї яких опинились у складних життєвих обставинах,  в області працювали два оздоровчі заклади обласного підпорядкування: оздоровчий центр «Орлятко» (с. Рибаківка) та дитячий оздоровчий заклад «Вітрила» (м. Очаків), в яких оздоровлено 540 та 96 дітей відповідно.

За кошти обласного бюджету департаментом соціального захисту населення  оздоровлено 712 дітей, з яких 36 - діти, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

58 дітей сиріт, та дітей, позбавлених батьківськогопіклування, вихованців шкіл-інтернатів Миколаївської обласної ради, відпочивали у Сполучених Штатах Америки та Італії.

Влітку 2018 року в області функціонувало 315 відпочинкових закладів денного перебування дітей, в яких відпочило 17431 неповнолітніх осіб.

341 дитину оздоровлено в районних таборах Братського, Новобузького районів.

У 152-х закладах загальної середньої освіти працювали мовні табори, у яких було охоплено відпочинком 5317 дітей.

«Завдяки спільним злагодженим діям, роботі відповідних структур, постійному нагляду та контролю з боку облдержадміністрації цього оздоровчого періоду вдалося уникнути ситуацій, які б загрожували життю дітей у таборах. Діти отримали усе необхідне для повноцінного відпочинку та оздоровлення», - прокоментував Євген Шевченко.

Зазначимо, що у 2018 році за сприяння голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка на організацію оздоровлення та відпочинку дітей направлено понад 31 млн грн.