Олексій Савченко: Забезпечення інформаційної безпеки – це на часі один із головних пріоритетів

Інформаційна безпека – це не забаганка, а суспільно важлива необхідність, яка наразі актуальна як ніколи. В умовах війни на сході України, у будь-якій ситуації люди повинні знати правду – чітку та аргументовану. Про це заявляє голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Враховуючи необхідність забезпечення конституційного права доступу громадян до інформаційних ресурсів та важливість посилення роботи із забезпечення інформаційної безпеки, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко звернувся до Кабінету Міністрів України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, аби вирішити питання щодо сталого безперебійного забезпечення цифровим телевізійним сигналом усієї території Миколаївської області. Зокрема, шляхом встановлення у регіоні додаткових передавачів в мережі ТОВ «ЗЕОНБУД» (м. Київ), який є провайдером цифрової загальнонаціональної мережі.

«Підтримуючи позицію Президента України у питаннях долучення та переходу України до цифрового телебачення, маємо забезпечити на території Миколаївської області сталий телевізійний сигнал, щоб люди мали можливість у будь-який час почути важливі для всієї країни новини, обрати гідне джерело інформування та не бути заручником ситуації, коли працює так зване «сарафанне радіо». Вже звернувся і до Кабміну, і до Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації України, і до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою звернути увагу на це питання», - коментує Олексій Савченко.

На Миколаївщині з метою попередження можливої соціальної напруги започаткована та здійснюється широка інформаційна кампанія щодо впровадження цифрового телебачення. Зокрема, запроваджено прийом звернень громадян з даного питання на «гарячу лінію» голови облдержадміністрації для надання відповідних роз’яснень жителям області.

«Лише за перші тижні вересня на мою «гарячу лінію» надійшло близько 50 звернень, переважна більшість з яких пов’язана саме з відсутністю або низькою якістю цифрового телевізійного сигналу у тому чи іншому районі. Територія Миколаївщини, яка покрита сигналом – це приблизно 70%, але є ще інші 30%. Особливу увагу потрібно звернути на прикордонні райони. Очікуємо на вирішення питання вже найближчим часом», - зазначає очільник області.

Наразі відсутнє цифрове покриття:
- у прикордонних – м. Очаків та частині Очаківського району, смт Березанці та частині Березанського району (близько 50 тис. осіб);
- у Доманівському та Веселинівському районах (близько 46 тис. осіб);
- на півночі області: Братський, Єланецький, Арбузинський райони (орієнтовно 55 тис. осіб).