Заява Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича

Тільки минулого тижня голова фракції “Опозиційний блок” виступав з промовою про те, що в сесійну залу Миколаївської міської ради треба заходити не з позицій партій, що в міській раді не повинно бути політики, і що нехай всі політичні партії залишаться в Києві, а тут, в Миколаєві, ми об’єднаємось заради міста.

Гарні слова. Тільки дії чомусь не співпадають з ними. Вже другий день голова фракції “Опозиційний блок” не як миколаєвець, а як представник політичної партії, від її імені розхитує ситуацію навколо початку опалювального сезону. Жонглює цифрами, які ні про що не говорять, вимагає скликати сесію міськради, в якій взагалі немає необхідності. Є тільки політична доцільність та бажання заробити політичні бали на порожньому місці.

Якщо ви хочете заслухати звіт директора департаменту ЖКГ щодо підготовки до опалювального сезону, то запросіть його – він вам відзвітує. Політичне бажання однієї особи чи однієї фракції не є підставою для скликання сесії міської ради. Ні мною, ні секретарем міської ради. Наступна сесія згідно з розпорядженням відбудеться  19 жовтня. Там і буде можливість висловити весь свій біль з приводу опалювального сезону в Миколаєві.

А якщо ви хочете допомогти з підготовкою будинків до пуску опалення – то, будь ласка, беріть ключі від підвалів. Давайте кожен буде займатися своєю справою – депутати нехай розглядають питання розвитку міста, а працівники ЖЕКів, приватних управляючих компаній, ОСББ нехай готують будинки до опалювального сезону.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України опалювальний сезон починається 15 жовтня. Але не треба маніпулювати: це не означає, що по всій країні в цей день має бути запущено тепло у будинки: остаточне рішення про запуск тепла приймають органи місцевого самоврядування на підставі погодних умов, які в різних частинах нашої країни різні. Можливо, десь на півночі чи заході України в цьому є необхідність – для них і передбачено рішення Кабміну. В нашому ж випадку тільки дурний буде спалювати газ чи буде вимагати це робити, коли температура повітря становить +20. Тому ми будемо розпочинати опалювальний сезон тоді, коли цього буде вимагати погода, а не партія “Опозиційний блок”.

Поки представники політичних партій розсилають свої політичні промови, намагаючись в черговий раз розкрутити чергову тему для заробітку собі політичних дивідендів та розхитати ситуацію в місті, насправді підготовка до опалювального сезону проходить в звичайному штатному режимі без яких-небудь ексцесів. Те, що розповідає політична партія “Опозиційний блок” про 300 будинків, які не готові до прийому тепла – повна маячня. Майже по всіх будинках в Миколаєві проведені гідравлічні випробування - виключення стосується лише 67 будинків, а ніяк не 300.

По цих будинках дійсно ще не складені акти готовності, тому що теплогенеруюча компанія висловила ряд несуттєвих недоліків – десь треба ізоляцію відновити, десь – підкрутити. Цим всім зараз і займаються відповідні структури, після чого будинки отримають акти і будуть стояти на низькому старті в очікуванні середньої температури повітря за добу у 8 градусів, як це передбачено нормативно-правовими актами. Це нормальна для кожного року ситуація, нічого надприродного не відбувається і не відбудеться. Все буде добре! А все інше, як кажуть, від лукавого.

Тому я прошу всіх політичних діячів: займіться, будь ласка, реальними справами, а не нагнітанням ситуації та відволіканням людей від роботи! Навіть, якщо це вам так подобається і якщо ви в цьому спеціалісти. Але ж ми не для цього знаходимось в Миколаївській міській раді, вірно? Тож гарного всім дня та гарної роботи! Сьогодні та на найближчому тижні дійсно чудова тепла погода!

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич