Двох депутатів Березнегуватської районної ради притягнуто до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю

Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно двох депутатів Березнегуватської районної ради.

Встановлено, що в порушення вимог чинного законодавства один з суб’єктів декларування подав з порушенням строку щорічну електронну декларацію за 2017 рік, інший – несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані.

Підтримавши позицію прокуратури, постановами Березнегуватського районного суду депутатів визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 та ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн. та  2550 грн. відповідно.

Нагадуємо, що відповідно до вимог ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» про суттєві зміни у майновому стані суб’єкт декларування зобов’язаний повідомити  Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання відповідного повідомлення до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна.

А відповідно до вимог ст. 45 цього Закону державні службовці та інші суб’єкти декларування, у тому числі і ті, які таку діяльність у минулому році зобов’язані до 1 квітня 2018 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за 2017 рік.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури