В Миколаїв приїхали родини, постраждалі через вибухи в Чернігівській області. Їх розмістять в санаторії «Інгул»

Сім’ї з дітьми, які постраждали і були евакуйовані через вибухи на арсеналах в Чернігівській області прибули на Миколаївщину У неділю, 21 жовтня, 60 осіб з постраждалих територій Ічнянського району Чернігівської області прибули до Миколаєва (33 дитини, переважно дошкільнята, у супроводі дорослих). Продовж двох тижнів батьки з дітьми проживатимуть в санаторії «Інгул», де для них створено всі необхідні умови.

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Євген Шевченко розповів, що повністю вирішені питання харчування та дозвілля. Він також відмітив, що Миколаївська ОДА докладе всіх зусиль, щоб діти і їх батьки почували себе комфортно. «Миколаївська область – одна з перших областей, які зібрали гуманітарну допомогу для постраждалих з Чернігівщини. Миколаївська облдержадміністрація завжди відкрита, ніколи не стоїть осторонь і завжди готові допомогти тим хто цього потребує. За дорученням голови ОДА Олексія Савченка було оперативно вирішено питання поселення родин з дітьми – що постраждали в наслідок надзвичайної ситуації в Чернігівській області. Діти і їх батьки будуть забезпечені триразовим харчуванням. Крім того, ми запропонували насичену культурно-розважальну програму. Це і відвідання визначних і цікавих місць, зокрема, зоопарк, музеї, ляльковий театр, різноманітні ігри для дітей, щоб вони могли оздоровитися, відпочити і фізично, і морально», - сказав Євген Шевченко.

Нагадаємо, що раніше Миколаївська обласна державна адміністрація сформувала чіткий план дій по наданню необхідної допомоги Чернігівській області в питанні ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на військових складах поблизу міста Ічня. Крім збору гуманітарної допомоги для евакуйованих та постраждалих від пожежі на арсеналі, Миколаївська ОДА виступила з пропозицією готовності розселення в закладах області постраждалих дітей та їх батьків.

Пресс-служба Миколаївської ОДА