На Миколаївщині пройдуть «Дні українського кіно»

У Сторожинці Чернівецької області завершився фестиваль «Дні українського кіно». Організатори анонсували продовження проекту в Чорноморську на Одещині та у Вознесенську на Миколаївщині.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Покази у Берегові і тепер у Сторожинці показали, що ми на правильному шляху. І вже за тиждень ми їдемо до Чорноморська під Одесою, потім до Вознесенська Миколаївської області. Шалений ажіотаж на Закарпатті, трохи менше людей у перші дні в Сторожинці. Але потім людей ставало все більше на наших сеансах”, — сказала Пугач.

В рамках проекту «Дні українського кіно» жителям буковинського міста Сторожинець показали 6 нових українських фільмів – «Чужа молитва» (режисер Ахтем Сеітаблаєв, 2017), «Кіборги» (режисер Ахтем Сеітаблаєв, 2017), «Дякую» (режисер Дзен Євстигнєйкін, 2018), «Як тебе звати?» (режисер Ірина Громозда, Світлана Залога, 2018), «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (режисер Олег Маламуж, 2018) та «Сторожова застава» (режисер Юрій Ковальов, 2017).

Вхід на всі сеанси був безкоштовний.

Проект «Дні українського кіно» організований Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Фестиваль має на меті ознайомити із сучасними вітчизняними фільмами жителів невеликих міст України, а також звернути увагу на відсутність кінотеатрів у маленьких містах.

10-14 жовтня Дні українського кіно пройшли у місті Берегове Закарпатської області, 16-20 жовтня — у Сторожинці на Буковині. Кінотеатри в цих містах облаштували у місцевих будинках культури.