В громадах Миколаївщини успішно триває реалізація проектів соціально-економічного розвитку

Радсадівська громада утворилася у грудні 2017 року і вже цього року успішно реалізовує проекти, що забезпечують виконання плану соціально – економічного розвитку громади із забезпечення якісного водопостачання населення.

Так, у селищі Радісний сад було здійснено капітальний ремонт свердловини та встановлено відремонтовану водонапірну башту Рожновського. Як зазначають в ОТГ, ремонт свердловини було повністю завершено за рахунок співфінансування з обласного (близько 160 тис грн) та місцевого (близько 137 тис грн) бюджетів. В свою чергу, для ремонту та подальшого встановлення водонапірної башти з обласного бюджету було виділено субвенцію в розмірі 250 тис грн.

«Якісне водопостачання безумовно є одним з пріоритетів розвитку громад – на благо для кожного їх мешканця. Безперечно, обласна влада із задоволенням підтримує ініціативи об’єднаних територіальних громад, адже завдяки децентралізації, впровадженої Президентом України Петром Порошенком, новостворені ОТГ отримали нові можливості для свого розвитку. Миколаївська облдержадміністрація надає громадам консультативну, методичну та, звісно, фінансову підтримку у вигляді субвенцій відповідно до планів соціально-економічного розвитку даних громад. Так, цього року в обласному бюджеті передбачена субвенція на здійснення заходів соціально-економічного розвитку в об’єднаних територіальних громадах Миколаївської області. За результатами відповідного конкурсу до подальшої реалізації конкурсною комісією було відібрано 43 проекти від наших ОТГ на суму 10,5 млн грн. Радсадівська ОТГ отримала близько 1 млн 169 тис грн на реалізацію 7 проектів-переможців. Це і закупівля необхідного медобладнання, і покращення благоустрою територій та облаштування дитячого майданчика, встановлення вуличного освітлення, заміна вікон та дверей у школі, ремонт свердловини та водонапірної башти вже у іншому селі громади тощо», - прокоментував заступник голови ОДА Олександр Кушнір.

Крім того, в рамках плану Радсадівської ОТГ щодо соціально-економічного розвитку, в громаді тривають роботи з поліпшення транспортної доступності та покращення стану комунальних доріг. Так, у с. Новобогданівка продовжується ремонт дорожнього покриття – також за рахунок співфінансування з бюджетів обласного (більше 1,4 млн грн) та місцевого (70 тис грн) рівнів.