Жіночі обличчя Служби порятунку: рятувальниця Анна Горжієвська з Миколаївщини

«Найцінніше, що дає мені спорт, - можливість перевірити, на що я здатна, - говорить про себе Анна Горжієвська - фахівець відділу технічного захисту інформації центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

Дівчина вдало поєднує професійне зростання із заняттям силовим видом спорту - пожежним кросфітом. Участь у вітчизняних та міжнародних змаганнях «Найсильніший пожежний-рятувальник», відомих у світі як “Firefighter Combat Challenge” неодноразово приносили їй призові місця. На останніх таких змаганнях, які проходили у м. Лодзь Республіки Польща, польські колеги порівнювали Анну із мурахою — тендітною, але водночас сильною та витривалою.

Невелику на зріст, гнучку та амбіційну дівчину з дитинства приваблював спорт. Туризм, легка атлетика, п’ять років заняття повітряною гімнастикою у цирковій студії, сформували життєвий принцип - ніколи не пасувати перед складнощами. Дівчина обрала професію пожежного-рятувальника на прикладі свого батька - Олександра Петровича, який вже більше 20-ти років в пожежній справі. «Кожного місяця у мене було маленьке свято, адже тато приносив додому журнал «Пожежна безпека». Вже тоді я мріяла приєднатись до фахівців пожежно-рятувальної справи ”, - згадує Анна.

Мрії мають збуватись, і сьогодні Анна - дипломований спеціаліст Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, опанувавши комп’ютерні технології, працює у Головному управлінні. А про спорт, як про своє хобі, Анна говорить так: "За кожним тріумфом стоїть систематичне тренування, літри поту і сліз, мільйони витрачених нервових клітин - те, що завжди залишається за кадром. І саме тому, кожне змагання – це маленьке життя у житті, яке не може залишити байдужим ані його учасників, ані глядачів.

“Fire-beauty” спринтерка з Миколаївщини й надалі збирається розвиватись фізично, адже, як і багато спортсменів вважає, що досконалість не має меж!

За інформацією ГУ ДСНС у Миколаївській області.