У Миколаєві підвели підсумки роботи в рамках проекту «Регіональний діалог з питань реформи охорони здоров'я»

Під час «круглого столу», що відбувся 31 жовтня, спеціалісти підвели підсумки роботи в рамках проекту «Регіональний діалог з питань реформи охорони здоров'я». У Миколаївській області проект реалізується місцевим благодійним фондом «Вихід» в партнерстві з обласним центром здоров’я.

Участь у заході також взяли представники засобів масової інформації та громадськість.

Доповідачі розповіли, що проект стартував у травні поточного року. Протягом шести місяців спеціалістами проведено глибинні інтерв’ю з головними лікарями, завідувачами сімейними амбулаторіями, сімейними лікарями, представниками влади, фокус-групові обговорення питань реформування медичної галузі Миколаївщини.

За цей час проведено аналіз перебігу процесу автономізації закладів охорони здоров’я, визначено проблемні питання взаємодії керівників закладів охорони здоров’я, що автономізуються, та місцевої влади; місцеві програми щодо надання стимулів в сфері охорони здоров’я, а також моніторинг впровадження приписної кампанії (укладання декларацій пацієнтів з лікарями). За результатами соціологічного дослідження підготовлено аналітичний звіт, який буде презентований на круглому столі.