Правову допомогу у найвіддаленіші куточки регіону - протягом місяця відбулось 28 виїздів мобільних точок доступу

Он-лайн чи на особистому прийомі, але правову допомогу мають отримати всі, хто її потребує. Одним з варіантів отримати кваліфіковану консультацію юриста є робота мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Протягом минулого місяця спеціалісти Миколаївської юстиції спільно з представниками системи Безоплатної правової допомоги здійснили 28 виїздів у різні куточки регіону, під час яких надавали консультації громадянам щодо їхніх прав, механізмів їх реалізації та захисту.

«Звісно, консультацію можна отримати он-лайн, проте ми розуміємо, що більшість мешканців віддалених сіл та районів - це люди старшого віку, для яких досить важко опанувати новітні технології, крім того при особистому зверненні юрист може переглянути документи, таким чином запитувач отримає більш якісну та кваліфіковану допомогу», - зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

Серед питань, що найбільше хвилює селян – процедура та порядок вступу у права наслідування, як оформити договір оренди землі, протидіяти домашньому насильству, вирішити спір чи виконати рішення суду тощо. Звісно, одразу на місці вирішити абсолютно всі питання, з якими звертаються громадяни не можливо, в такому випадку людина отримує покрокову інструкцію, що допоможе знайти вихід з ситуації. Адже, як показує практика, часто людина просто не знає куди їй звернутися по допомогу.

Робота мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги є ще одним з кроків назустріч мешканцям територіальних громад, адже дозволяє отримати фахову правову допомогу безпосередньо у районних центрах. Дізнатися про дату час та місце наступного виїзду можна в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області, за телефоном (0512) 47-41-28.

До речі, отримати фахову консультацію від працівників Миколаївської юстиції можна он-лайн за допомогою Skype-зв’язку. Для цього потрібно заповнити заяву та відправити її на електронну адресу [email protected].

Заява на сеанс Skype-зв’язку повинна містити:

  • стислий виклад мети консультації, опис суті консультації;
  • відскановані документи щодо предмета надання консультації (за необхідності та у разі наявності таких документів);
  • бажані дату та час проведення сеансу Skype-зв’язку в межах запропонованого графіка та встановленого часу.

Протягом однієї доби з моменту отримання заяви буде надана відповідь щодо часу консультації та відповідального працівника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області.