Делегація з Миколаївщини на Форумі місцевого самоврядування обговорила питання сталого розвитку громад

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір разом із делегацією від Миколаївщини бере участь у Форумі місцевого самоврядування, який проходить у Києві сьогодні, 5 грудня.

Про це заступник голови ОДА повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«За дорученням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка сьогодні разом із делегацією від Миколаївщини перебуваю на Форумі місцевого самоврядування, який зібрав представництво з усіх куточків України, аби обговорити важливі питання сталого розвитку громад, майбутнє реформи місцевого самоврядування, економічного зростання регіонів та створення умов для залучення інвестицій», - відзначив Олександр Кушнір.

Відкрив Форум Президент України Петро Порошенко, повідомивши, що довгоочікувана і важлива подія – Об’єднавчий Собор, що має проголосити створення Автокефальної Помісної Православної Церкви в Україні відбудеться 15 грудня 2018 року в Святій Софії, яка протягом століть була центром православного українського життя.

На державному рівні вжито усіх дій, аби населення у 10 областях, в тому числі і в Миколаївській, не відчуло прямої реалізації заходів воєнного стану і не було обмежень.

Місцеві бюджети за 4 роки зросли в 3,4 рази. Цього року частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті складає 52%.

Обсяг державної підтримки на розвиток громад та розбудову інфраструктури місцевих громад вже збільшився у порівнянні з 2014м роком зріс в 39 разів. І це відбувається в умовах війни.

Реформа децентралізації, яка обіцялася 25 років до того, зараз вважається однією з найбільш успішних, і люди вже зараз бачать реальні результати. У 2020 році місцеві вибори мають відбутися за умови покриття всієї території України ОТГ – на новій територіальній основі, тож маємо гідно завершити процес об’єднання.   

Олександр Кушнір відзначив, що Миколаївщина разом з іншими регіонами продовжуємо роботу над розробкою перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки.

«Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети. Це в рази підвищить інвестиційні перспективи», - наголосив Глава Держави.

«Попереду насичений день – обговорення з міжнародною спільнотою дорожньої карти та пріоритетів на майбутнє, роль нової регіональної політики як дієвого інструменту розвитку регіонів, питання енергоефективності, комплексний просторовий розвиток та ІТ-рішення, а також діалог з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом», - резюмував Олександр Кушнір.