«НІБУЛОН» завершує будівництво третього буксира проекту POSS-115

На суднобудівному підприємстві, незважаючи не примхи погоди, продовжується робота над п’ятьма замовленнями, серед яких 4 лінійних буксири проекту POSS-115 та найдовше за всю історію заводу судно – потужний 140-метровий самохідний перевантажувач, - про це повідомляється на офіційному сайті підприємства.

Перший буксир проекту POSS-115 (зам. 10028)

Добудівні роботи на судні вже добігають кінця.  Зокрема суднобудівники компанії завершують монтаж систем у машинному відділенні та готують головний розподільний щит до  прийому берегового живлення. Водночас на буксирі підключено мережу штатного освітлення машинного відділення і допоміжних приміщень судна. Розпочато випробування загальносуднових систем судна.

Другий буксир проекту POSS-115 (зам. 10029)

На судні триває  монтаж головних двигунів і валопроводу. У житлових приміщеннях надбудови ведуться роботи з виготовлення та встановлення трубопроводів санітарних систем. Готується до встановлення на буксир ходова рубка.

Третій буксир проекту POSS-115 (зам. 10030)

Заводчани завершили формування міцного корпусу судна, його очистку та ґрунтовку. Розпочато встановлення патрубків донно-бортової арматури і приварного насичення судна.

Четвертий буксир проекту POSS-115 (зам. 10031)

На стапельному майданчику вже встановлені перші секції міцного корпусу судна. Водночас завершується виготовлення секцій ходової рубки лінійного буксира.

Самохідний перевантажувач проекту П-140 (зам. 10032)

Разом із продовженням укрупнення блоків з днищевих секцій судна на стапельному майданчику у розпалі робота і на інших дільницях суднобудівно-судноремонтного заводу. Зокрема у механо-слюсарній дільниці виготовляється приварне насичення секцій - трапи і горловини відсіків, а фахівці монтажно-трубопровідної дільниці працюють над виготовленням труб баластної і повітряно-вимірювальної систем.