Радість без турбот про документи. Вже три роки на Миколаївщині можна отримати свідоцтво про народження безпосередньо в пологовому

Як відзначають в Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області, послуга користується попитом, протягом 11 місяців 2018 року у закладах охорони здоров'я перший документ отримали понад 6 тисяч малюків.

Скористатися такою можливістю вирішила і Мадонна, яка днями стала матусю трьох чудових малюків. Привітати молоду маму та заразом вручити свідоцтва про народження дітей завітали начальник обласного управління юстиції Роман Возняк та заступник начальника Георгій Решетілов.

За словами очільника юстиції регіону, результати проекту є переконливим аргументом на користь існування сервісів Мін’юсту, які покликані зробити адміністративні послуги зручними та доступними.

Сама ж матуся запевняє, що можливість отримати свідоцтва безпосередньо в пологовому є вкрай необхідної та корисною, адже не уявляє, як би з трьома дітьми самостійно змогла піти за документами.

"Вітаємо нових громадян України Емілію, Еларію та Матвія та бажаємо зростати здоровими та щасливими. А поки малюки з матусею перебувають в медичному закладі, працівники органів юстиції, додатково, разом з партнерами, працюють над оформленням реєстрації місця проживання дітей", - зазначив Р. Возняк.

Нагадаємо, що для того щоб скористатися сервісом потрібно підготувати наступне:

•спільну заяву батьків або одного з них;

•паспорти батьків (оригінали);

•свідоцтво про шлюб, якщо шлюб укладено (оригінал);

•медичне свідоцтво про народження.

Медиа материалы: