У Миколаєві презентували поетичну збірку місцевого автора

В Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася ювілейна творча зустріч з поетом Олександром Мачулою «По лезу бритви». Про це повідомляється на офіційній сторінці закладу у facebook.

Олександр Мачула – миколаївський поет, автор шести поетичних збірок, які вийшли друком протягом останніх трьох років. Нестандартні, водночас зрозумілі великому загалу погляди поета на широке коло життєвих питань знайшли своє відображення у ліричних творах на громадянську, військову, соціально-політичну тематику. Суттєву увагу приділяє автор питанням історії української держави, віри й релігії. Не оминає Олександр Мачула й традиційних ліричних тем – кохання, дружби, відданості.

На зустрічі було презентовано поетичну збірку «По лезу бритви», сама назва якої промовисто говорить про характер і зміст творів. Книга вийшла друком у видавництві «Іліон» у грудні 2018 року, напередодні 60-літнього ювілею Олександра Миколайовича. 

Під час творчого вечора прозвучала лірика Олександра Мачули не лише в авторському прочитанні, а також у виконанні актора, режисера, письменника Миколи Євтушенка, кандидата філологічних наук Інни Берези, поетки Галини Запорожченко, журналістки Тетяни Даниленко, друзів та рідних автора. 

Серед почесних учасників заходу – голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України, письменниця Віра Марущак. Родзинкою ювілейної зустрічі стали пісні на слова Олександра Мачули у виконанні заслуженого артиста України, поета, співака Олександра Сичьова, співачок Наталії Ковальової і Ірини Сєрої, музичний номер від подружжя Олени і Івана Полянських, вокаліста гурту RadioStars Костянтина Говоруна, композитора Ірини Ковалюк.

Привітали автора з ювілеєм і зачитали вірші літературознавець Леонід Ржепецький, друзі автора Ярослав Куцак та Ігор Вишневський. Приємним подарунком став поетичний виступ одного з наймолодших гостей вечора – Сашка Колесника, у виконанні якого прозвучали вірш та усмішки Олександра Мачули.