У Миколаєві відзвітували про підтримку місцевих авторів чиновниками мерії

У Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбувся круглий стіл за темою «Підтримка місцевих авторів: підсумки виконання бюджету 2018 р.». Про це повідомляється на офіційній сторінці закладу у facebook.

Так, у цьому році за ініціативи управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради було виділено додаткові бюджетні кошти на підтримку місцевих авторів, що вперше дало можливість бібліотекам міста значно поповнити фонди новими краєзнавчими виданнями.

Бібліотеки міста отримали 40 назв краєзнавчих видань на суму близько 300 000 грн. Це сприяє більш широкому доступу городян до нових краєзнавчих творів друку та популяризації творчості миколаївських авторів.

Круглий стіл відбувся в форматі публічного звіту. В роботі столу взяли участь начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Ю.Й. Любаров, в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської обласної державної адміністрації Іваненко О.О., заслужені працівники культури України - директор Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького, Т.В. Тверда та директор Центральної міської бібліотеки для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка Н.В. Семілєт, голова експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міської ради А.М. Ващиленко, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України В.І. Марущак, керівник ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» О.Л. Терещенко.