Учні Миколаївщини дізналися про безпечну поведінку під час зимових канікул

Працівниками Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області особлива увага приділяється профілактиці злочинності в молодіжному середовище, в першу чергу серед учнів навчальних закладів району. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Зокрема, прокурором Березнегуватського відділу місцевої прокуратури Оксаною Машаровою проведено зустріч з 35 учнями 7-11 класів Мурахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 

Під час спілкування із дітьми прокурор роз’яснила вимоги законодавства, що стосуються захисту прав дітей, приділила увагу темі відповідальності неповнолітніх, в тому числі за вчинення кримінальних правопорушень. Також було обговорено причини і умови скоєння підлітками негативних проявів, звернуто увагу учнів на віктимну поведінку, яка часто зустрічається у неповнолітніх.

Учні приймали активну участь та ставили запитання, які більш турбують молодь, в тому числі щодо адміністративної та кримінальної відповідальності, насилля в сім’ї, конфліктів між собою, способів протидії незаконному впливу з боку дорослих осіб тощо. 

Метою зустрічі прокурора із підлітками було застерегти останніх від скоєння правопорушень та недопущення вчинення злочинів стосовно дітей, що досить актуально напередодні і під час зимових канікул.