Понад 34 тисячі осіб взяли участь в правоосвітніх заходах Миколаївської юстиції

Протягом 2018 року командою Миколаївської юстиції проведено близько 1700 правоосвітніх заходів, якими охоплено більш ніж 34 тисячі мешканців області. Серед них – уроки та тренінги зі школярами та студентами, інтерактивні заняття з дошкільнятами, семінари для батьків та педагогів, вуличне інформування та багато іншого.

Як відзначає начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк, з кожним заходом, з кожною консультацією ми розширюємо коло людей, які знають і вміють захистити свої права. «Головне – ми бачимо зворотний зв'язок від наших громадян, адже часто одна консультація від фахівця дає поштовх до розв’язання проблеми, яка не мала вирішення роками. Оскільки, як показує практика, часто люди просто не знають, куди можна звернутися по допомогу у разі порушення їхніх прав», - зазначив очільник юстиції регіону.

Крім цього, в обласній юстиції не залишають поза увагою і підвищення фахового рівня працівників юридичних служб, для яких організовують тематичні семінари та стажування. Зокрема, протягом року стажування в управлінні юстиції пройшли представники юридичних служб 18 підприємств та установ регіону, серед них – Головне управління статистики у Миколаївської області, ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», ДП «Миколаївський бронетанковий завод», Миколаївський національний аграрний університет тощо. Під час стажування розглядають питання організації роботи юридичної служби установи, порядок ведення договірної роботи, здійснення обліку та систематизації законодавства, реєстрації нормативно-правових актів та інші.