На Миколаївщині у навчальному центрі ВМС ЗС України проведено огляд оновленого навчального обладнання

В навчальному центрі ВМС ЗС України, що на Миколаївщині, проведено огляд оновленої навчально-матеріальної бази. Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко разом представниками Командування флоту та командирами військових частин оглянули сучасні навчально-тренувальні комплекси, обладнання та технічні засоби центру.

У ході візиту посадові особи мали нагоду ознайомитись з такими новітніми комплексами, як полігон боротьби за живучість, навігаційний мостик, навігаційно-тактичний симулятор імітації бойових дій, тренажерний комплекс ПЗРК "Ігла" та інші.

- Навчально-матеріальна база знаходиться на належному високому рівні. Ми досягли значних успіхів у фаховій підготовці спеціалістів, також важливим моментом є те, що підготовка проходить у відповідності до стандартів Альянсу, - зазначив адмірал Ігор Воронченко. - Якісна підготовка спеціалістів це запорука успішного виконання завдань за призначенням, - додав керівник національного флоту.

Слід зазначити, що у миколаївському начальному центрі ВМС ЗС України підготовка фахівців здійснюється за 19 військовими спеціальностями по 3-х напрямках підготовки. Крім того, розпочалась колективна підготовка екіпажів кораблів у повному складі. Загалом за 4 роки існування у навчальному закладі підготовлено більше 12000 військових спеціалістів.

Прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України