Понад півмільйона гривень використала Первомайщина на модернізацію матеріально-технічного забезпечення шкіл

2018-й рік на Миколаївщині був оголошений головою ОДА Олексієм Савченком роком освіти та інклюзивного навчання.

До процесу модернізації галузі освіти минулого року долучилася і Первомайщини. За підтримки голови Первомайської райдержадміністрації Володимира Вовка та депутатів районної ради, відділом освіти було втілено в життя проект із матеріально-технічного забезпечення шкіл району для реалізації реформи української освіти, започаткованої Президентом Петром Порошенком.

На оснащення Нової української школи, в тому числі, було витрачено залишки освітньої субвенції 2017 року. В загальному рахунку було витрачено понад 514 тис. гривень.

На ці кошти придбано інтерактивні проектори із дошками, ноутбуки, багатофункціональні пристрої (принтер, сканер, копір), комплекти – стіл учнівський одномісний та стілець, відкриті шафи для зберігання засобів навчання, осередки вчителя зі стільцями, м’які крісла-мішки, стаціонарні дошки аудиторні магнітно-крейдові.

«Найзначнішою та найцікавішою покупкою стали мультимедійні інтерактивні комплекси. Для педагогів та школярів Первомайського району ця сучасна техніка – справжня подія. Дошки із сенсорним керуванням: торкаючись указкою або пальцями, вчитель та учні легко працюватимуть із найскладнішими завданнями», - коментують у Первомайській РДА.