Миколаївський осередок Всеукраїнського товариства «Просвіта» обрав нового голову

15 січня 2019 року, в переддень святкування 30-річчя відновлення «Просвіти», ветерани товариства та Спілка письменників Миколаївщини провели збори нового первинного осередку Миколаївської «Просвіти», на якій обрали нового голову та його заступника.

Так, головою осередку обрали професора, лауреата премії М. Аркаса О. А. Шпачинського,  а заступником голови відтепер є доцент кафедри української філології, теорії та історії літератури ЧНУ ім. П. Могили – В. М. Руссова.

Також обрали секретаря (ним став завідувач краєзнавчого відділу МОУНБ А.А.Трокай),  чотирьох членів правління та трьох членів ревізійної комісії. Відмітимо, що до нового осередку входять переважно вчителі, викладачі, бібліотекарі, письменники та патріоти-активісти нашого міста.

Примітка: Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка – це сучасна українська громадська організація культурно-освітянського спрямування, осередки якої є в 11 містах Ураїни, в тому числі і в Миколаєві. Організація продовжує традиції Товариства «Просвіта»,  яке існувало ще в середині 19 століття.