Під час онлайн-наради обговорено готовність до реагування на випадок погіршення погодних умов

22 січня в кризовому центрі Головного управління ДСНС України у Миколаївській області відбулась онлайн-нарада з головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та керівниками органів управління та сил цивільного захисту стосовно реагування на негоду. На заході головував заступник голови облдержадміністрації, Валентин Гайдаржи.

Даний захід відбувся з метою попередження негативних наслідків, яких може завдати, прогнозована синоптиками, негода. За даними Українського гідрометеорологічного центру, 23 січня у більшості областей України, в тому числі й на півдні очікується сніг, переходами у дощ, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб.

На завершення, Валентин Васильович зазначив "Ми постійно обговорюємо превентивні заходи та маємо визначений план реагування. Головна задача усіх задіяних служб бути напоготові та уникнути колапсу!"