«Насоси просто зупиняться»: миколаївцям пояснили, чому треба оплачувати послуги з водопостачання

Станом на 1 січня сума дебіторської заборгованості з оплати спожитих послуг з водопостачання та водовідведення складає 88 732 741,00 грн. Про це повідомляє прес-служба МКП «Миколаївводоканал».

Так, на підприємстві пояснили, яким чином вода потрапляє до осель миколаївців і яку роль при цьому грає електроенергія:

«Від водозабору на річці Дніпро вода на своєму шляху проходить по трубах через насоси, фільтрувальну станцію до житлового будинку. Подачу води до крану забезпечують насосні станції, які працюють на електроенергії. Стоки з будинків по колекторам потрапляють на очисні споруди і після очистки випускаються у Дніпро – Бузький лиман. Каналізаційна мережа міста також включає в себе насосні станції, які працюють на електроенергії. 

Значна частина тарифу (майже 40%) на водопостачання та водовідведення саме оплата послуг за електроенергію. Якщо підприємство не зможе вчасно оплачувати зазначену послугу електропостачання буде припинено. Тобто насоси просто зупиняться. Через низьку оплату підприємство не може в повній мірі закуповувати обладнання для ремонту чи заміни аварійних мереж», - йдеться у повідомленні.

Керівництво підприємства звертається до мешканців Миколаєва з проханням бути відповідальними та вчасно оплачувати послуги.