Петро Порошенко подякував Президенту Європейської Ради за «азовський пакет» санкцій проти Росії та солідарність з Україною

Президент України Петро Порошенко подякував Президенту Європейської Ради Дональду Туску за рішення Ради Європейського Союзу про запровадження «азовського пакету» санкцій.

«Саме те, про що ми з вами домовлялися в грудні. І мені надзвичайно приємно і надзвичайно важливо, що ми зберігаємо те, про що ми домовилися п’ять років тому – від Європи нам потрібна єдність і солідарність з Україною», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з Дональдом Туском у Києві.

«І дякую за кожне рішення, коли Європейський Союз демонструє єдність і демонструє солідарність з Україною як це було продемонстровано сьогодні під час консенсусного прийняття рішення щодо «азовського пакету» санкцій», - додав він.

Президент підкреслив, що напад на українські кораблі був абсолютно цинічним.

«Це був неприкритий акт агресії проти ВМС України, це була спроба окупації Керченської протоки і Азово-Чорноморського басейну з боку збройних сил Російської Федерації, прикордонних військ РФ і мета Кремля – не лише спроба змусити Україну повернутися в так звані зони впливу Росії, припинити наш твердий поступ в Європу», - сказав Президент.

 

Президент Європейської Ради Дональд Туск під час зустрічі високо оцінив зусилля Президента України Петра Порошенка у проведенні реформ в державі. Про це Президент Європейської Ради сказав під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.

Дональд Туск відзначив зусилля українського народу у боротьбі проти російської агресії. Він зазначив: «Це перший раз в нашій спільній європейській історії, коли було продемонстровано такий спротив та відвагу, а також прагматизм. Бо я вважаю, і не тільки я, що ви є героями та прагматиками. Це унікально».

«Я також дуже ціную вашу особисту роль, пане Президенте. Ви також маєте гарні причини пишатись. Це не лише моя особиста думка. Ваша репутація та репутація всієї країни є дуже високою не тільки в Брюсселі, а й у всіх столицях Європи. Ви заслужили таку репутацію», - особливо підкреслив Президент Європейської Ради.