Телефонні шахраї та домашнє насильство: у Миколаєві поліцейські розповіли пенсіонерам про безпеку

Співробітники управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області спільно з патрульними поліцейськими та представниками Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели заходи щодо попередження вчинення правопорушень відносно осіб похилого віку. Про це повідомляє управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області.

Лише протягом двох місяців поточного року слідчими підрозділами Миколаївської області відкрито 162 кримінальних провадження за фактами вчинення відносно літніх людей кримінальних правопорушень, якими у переважній більшості є крадіжки, шахрайства та пограбування. Крім цього, мають місце і факти спричинення вказаній категорії громадян тілесних ушкоджень, у більшості випадків кривдниками стають їхні родичі. 

У зв’язку з цим, поліцейські ініціювали проведення інформаційно-профілактичних зустрічей із соціальними працівниками відділення Інгульського району міського територіального центру соціального обслуговування, які безпосередньо працюють з особами похилого віку, а також підопічними відділень денного перебування Корабельного та Центрального районів міського територіального центру соціального обслуговування.

Старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності Олександр Козловець розповів присутнім про найбільш поширені види шахрайських схем, якими користуються аферисти: так звані телефонні шахрайства, коли зловмисники, представляючись працівниками поліції, фінансових установ або родичами, під різними приводами виманюють у людей чималі суми грошей, а також надав поради як не стати жертвами вуличних злочинів та крадіжок. 

Не оминули правоохоронці й теми попередження домашнього насильства, зазначивши контактну інформацію куди можуть та повинні звертатись постраждалі громадяни, а саме:

-    до поліції за номером 102;

-    на цілодобову Національну «гарячу» лінію: 0-800-500-335 або 116-123 (для дзвінків з мобільного);

-    для отримання безоплатної правової допомоги – до Єдиного контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103; 

-    мобільна бригада соціально-психологічної допомоги: 095-80-71-841 або 063-45-62-361;

-   до Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Прийом громадян здійснюється щосереди з 09:00 до 12:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61. Працівники Центру допоможуть ідентифікувати факт насильства, а також залучити до вирішення сімейних проблем відповідні компетентні органи.