Амбітний, але важливий проект: Олексій Савченко про будівництво паромної переправи через Південний Буг

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко підкреслив, що будівництво паромної переправи в районі с. Сливино – с. Соснове – один із потенціально важливих регіональних проектів.

Нагадаємо, що проект було презентовано на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенко в рамках формування Плану перспективного розвитку Миколаївської області на 2019-2021 роки.

«Це доволі амбітний проект, але він важливий для розвитку регіону, тому що надасть можливість комплексно вирішити проблему із транспортним навантаженням на обласний центр, зокрема і існуючі мости через річки Південний Буг та Інгул, які потребують термінового ремонту», - сказав голова ОДА.

Відзначимо, що наразі мостами Миколаєва за добу проїжджають в середньому по 5 тисяч вантажівок і це значно впливає і на ситуацію в місті, і на стан самих мостів. Так, у рамках втілення даного проекту планується збудувати: близько 15 км автошляхів, 2 причали, кілька (по 2-3 од) поромів та буксирів.

«Шляхом створення підприємства із об’єднанням форм власності (державна+комунальна+приватна) та впровадивши даний проект вартістю 250-300 млн грн ми отримуємо: забезпечений замовленнями Миколаївський суднобудівний завод та, відповідно, додаткові робочі місця; наповнення місцевого бюджету для подальшого фінансування ремонту та утримання вже існуючих мостів», - наголосив Олексій Савченко.

Варто зазначити, що реалізація даного проекту матиме значний екологічний та соціальний ефект.