Завдяки втручанню керівництва ОДА вдалось уникнути відключення від електропостачання населеного пункту у Вітовському районі

Завдяки своєчасному втручанню керівництва Миколаївської облдержадміністрації вдалось уникнути відключення від електропостачання населеного пункту у Вітовському районі. 

Так, через наміри АТ «Херсонобленерго» щодо відключення об’єктів енергопостачання Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення в селі Луч Вітовського району Миколаївської області майже 900 мешканців села постали перед загрозою відключення від електропостачання. 

За дорученням голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка було скликано оперативну нараду під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Валентина Гайдаржи до участі в якій запросили керівництво Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, АТ «Миколаївобленерго», ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», Вітовської РДА, Шевченківської ОТГ та АТ «Херсонобленерго». 

В ході наради було з’ясовано, що Миколаївська філія Концерну РРТ перебуває у договірних відносинах з постачання електроенергії з АТ «Херсонобленерго» та наразі має значний борг за спожиті послуги.

«Враховуючи, що через трансформаторні підстанції Концерну здійснюється транзит електроенергії до побутових споживачів та об’єктів соціальної сфери села Луч єдиним прийнятним наразі вирішенням проблеми є допуск спеціалістів АТ «Херсонобленерго» для відключення власних виробничих об’єктів Миколаївської філії Концерну РРТ. Ми не можемо допустити, щоб через питання господарських взаємовідносин двох компаній  страждали жителі цілого населеного пункту, які до цих взаємовідносин не мають ніякого стосунку», - наголосив Валентин Гайдаржи.

Таким чином, в ході ґрунтовної дискусії керівник Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення погодився надати допуск для відключення власних виробничих об’єктів  з метою гарантованого забезпечення електропостачання для потреб споживачів соціальної, комунальної та побутової сфер села Луч.