Народження дитини не може бути "квитком у бідність" - Порошенко

Українців має бути більше, і держава має підтримувати багатодітні родини - про це Петро Порошенко заявив під час поїздки до Закарпаття.

"У боротьбі проти бідності у нас є ще одна категорія громадян, яка потребує допомоги в першу чергу. Хто це? Багатодітні родини! Бо при тій самій зарплаті якщо у тебе 3-4 дитини, то ти живеш бідніше. Іноді народження дитини стає квитком у бідність. А це неправильно", - зазначив Порошенко.

Тому, за словами Президента, на додаток до «пакет малюка», на додаток до існуючої разової допомоги багатодітні родини потребують більшої державної підтримки.

"То ж, на мою пропозицію, Уряд позавчора прийняв рішення, що на кожну дитину: третю, четверту і далі, з 1 квітня починаються виплати у розмірі прожиткового мінімуму. Починають виплачувати спочатку 1626 грн., у другий половині року - 1779 грн. Так кожен місяць на третю-четверту-п’яту і далі дитину аж до віку 6 років, А в 2020 до віку 12 років, а в 2021 до віку 16 років. Українців має бути більше", - наголосив Петро Порошенко.