У Миколаєві розкриють образи Анни Ахматової через картини відомих художників

19 березня о 15.00 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбудеться публічна лекція «Анна Ахматова в образотворчому мистецтві» просвітницького циклу «Півгодини на мистецтво». Про це повідомляється на офіційній сторінці закладу у facebook.

Анна Ахматова – одна з яскравих представниць поезії XX століття, нині її творами зачитуються шанувальники поезії, про неї читають лекції в Сорбоні і Оксфорді, її творчість досліджують студенти і літературознавці. Її образ надихав і надихає поетів, скульпторів, художників, композиторів.

Портрети Анни Ахматової писали майже усі художники, які були з нею знайомі. Вони бачили в ній особистість, шукали і знаходили ідеал часу, в якому жили і творили. Натан Альтман створив образ «богині модернізму», Кузьма Петров-Водкін – образ скорботної Мадонни, Микола Тирса написав чарівну земну жінку, Ахматова в уявленні Мартироса Сарьяна – красива, горда, досвідчена жінка… Та найкраще сутність самобутньої поетки, чарівної жінки виразив у своїх малюнках закоханий італієць Амедео Модильяні. 

Багатоілюстрована, доступна за викладом матеріалу лекція «Анна Ахматова в образотворчому мистецтві» буде цікава для усіх, хто прагне розширити горизонти знань.