Миколаївські студенти дізналися про «білі плями» історії рідного міста

Цього тижня у стінах Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося чергове засідання краєзнавчого клубу «БібліоКліо», учасниками якого стали студенти Миколаївського коледжу культури і мистецтв, творча інтелігенція міста. Про це повідомляється на офіційній сторінці закладу у facebook.

Присутні поспілкувалися з відомим істориком, краєзнавцем, дослідником, тричі лауреатом обласної культурологічної премії ім. М. Аркаса, кандидатом історичних наук В. В. Щукіним. Краєзнавець поділився з членами клубу своїми планами на майбутнє щодо написання книг з історії краю, ознайомив присутніх з матеріалами до нової книги про події 1918-1919 рр. на Миколаївщині, а також розповів про «білі плями» історії нашого міста, зазначивши, що усі вони ще чекають на своїх дослідників.

Видавець І. О. Гудим підкреслила значущість книг з історії краю, нових досліджень та порекомендувала звернути увагу на книжки краєзнавчої тематики, адже у Миколаєві багато людей, які прагнуть пізнати історію краю як можна глибше та намагаються зберегти історичну пам’ять для наступних поколінь.