В Миколаївській області ініціюють перевірку якості продуктів, якими годують дітей

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко звернулася до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з листом на предмет проведення перевірок харчування дітей у комунальних закладах області. Про це, зокрема, йшлося під час засідання постійної депутатської комісії з питань культури, науки і освіти, сім’ї та молоді, спорту. Передусім, стоїть завдання проконтролювати ефективне використання 60 мільйонів гривень, виділених минулого року закладам освіти обласної комунальної власності на організацію харчування, - повідомляє прес-служба Миколаївської обласної ради.

«Вважаю за необхідне взяти на контроль якість харчування у наших обласних закладах. Стосується це по-перше, ціни на закупівлю продуктів. Ми з обласного бюджету спрямовуємо на організацію харчування наших дітей 60 млн гривень. Тому хотілося б розуміти, що туди входить, хто є переможцями тендерів і відповідно поставником продуктів, яким чином формується ціна»,- зазначила голова Миколаївської обласної ради.

Депутати обласної ради , члени постійної комісії з питань культури, науки і освіти, сім’ї та молоді, спорту підтримали ініціативу голови обласної ради щодо організації контролю якості харчування в обласних закладах освіти. 60 мільйонів – це достатня сума, констатували учасники засідання, для ефективного забезпечення учнів якісними продуктами. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації рекомендовано до 27 березня надати інформацію обласній раді у розрізі закладів освіти Миколаївщини. Зокрема, копії договорів на придбання продуктів харчування, інформацію стосовно норм для відповідних категорій дітей тощо.