«Благодатненська громада - приклад ефективного використання переваг, що дають сучасні реформи», - Олександр Кушнір

Громади Миколаївщини сповна користуються можливостями, які надають реформи, інційовані Президентом України Петром Порошенком. В цьому особисто переконався заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір, перебуваючи з робочим візитом у Благодатненській ОТГ.

Зокрема заступник голови ОДА відвідав Благодатненську ЗОШ, опорну школу в селі Воєводське, Садівську ЗОШ, дитячий садок «Капітошка» та амбулаторію в селі Садовому.

«Президентом України Петром Порошенком дано потужний старт реформуванню освітньої галузі. Сьогодні школи обладнані сучасним устаткуванням, працюють найкращі педагоги», - зазначає Олександр Кушнір.

Користуючись нагодою, заступник голови облдержадміністрації передав учням Благодатненської ЗОШ додаткове обладнання, закуплене за кошти освітньої субвенції - інтерактивну дошку, інтерактивну панель, проектор, акустичну систему.

Відмітимо, що в Благодатному, поблизу школи, невдовзі відкриється футбольний майданчик зі штучним покриттям. Вже наступного вівторка майданчик буде відкрито змаганням. Воєводська ЗОШ з 1 вересня 2018 року отримала статус опорного навчального закладу. Після зміни статусу було суттєво зміцнено матеріальну базу: придбано лінгафонний кабінет, кабінети фізики та хімії. Здійснюється підвезення 32 дітей з сіл Любоіванівка та Новогригорівка. Школа стала переможцем конкурсу "Кращий опорний заклад" і виграла 1 млн грн на капітальний ремонт спортивного залу.

«Користуючись можливістю, передав учням обладнання, придбане за кошти освітньої субвенції: акустична система, проектор, інтерактивна дошка», - повідомив Олександр Кушнір.

Для Садівської ЗОШ Олександр Кушнір також передав сучасне устаткування - багатофункціональні тренажери, акустичну систему та інтерактивну дошку. 

Стосовно Садівської амбулаторії – заклад забезпечений необхідним устаткуванням для надання якісних медичних послуг жителям громади. Зокрема, для лабораторних досліджень придбано все необхідне обладнання, закуплено нові ліжка. 

«У колективу закладу є бажання розширити свої функціональні можливості, шляхом придбання аналізатора крові. Разом з місцевою владою вирішимо і це питання», - коментує Олександр Кушнір.

Відзначимо, що всі об’єкти, відвідані заступником голови Миколаївської ОДА є енергоефективними. Вперше за десятиліття в закладах освітньої та медичної сфер температурний режим відповідає нормам. 

Окремо Олександр Кушнір обговорив з громадою деякі питання соціальної важливості, зокрема щодо ремонту ділянки автодороги О-150104, яка сполучає село Садове з Кавунами. Це забезпечить проїзд також жителям Новогригорівки, Воєводського та Любоіванівки.

За інформацією Миколаївської ОДА,