У Миколаєві відкрились курси «Менеджмент перевезень і логістика» в рамках програми НАТО

У Миколаєві відбулася церемонія відкриття курсів за напрямком «Менеджмент перевезень і логістика» в рамках програми НАТО в Україні з перепідготовки колишніх військовослужбовців та таких, які невдовзі залишать ряди військових.

Програма соціальної адаптації військовослужбовців діє за підтримки НАТО з 2000 року. З 2015 року розширені критерії та включені до навчання професійні військовослужбовці, що вийшли з лав Збройних Сил протягом останніх 10-ти років, стали учасниками АТО/ООС та заплановані до звільнення протягом року від дати початку курсу.

У заході взяли участь представники міської влади, командування ВМСУ та Миколаївського гарнізону. Директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської ради Сергій Василенко підкреслив, що проект спрямований на максимальне полегшення адаптації воїнів до мирного життя. На даний час в Україні здійснено перепідготовку близько 10 тисяч колишніх військовослужбовців.

Заступник менеджера програми НАТО-Україна Олександра Огороднікова наголосила, що програма надає можливість пройти підготовку за такими напрямками, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, навігація маломірних суден та інші, що викладаються на базі досвідчених українських навчальних закладів та тренінгових інституцій.  

У Миколаєві цього року курси проходять 22 особи на базі ТОВ «Український центр підготовки плавсоставу». Представник ВМСУ Олег Найда зазначив, що навчання має конкретну практичну направленість. Випускники поглиблено вивчатимуть специфічні предмети, пройдуть практичні заняття та будуть мати право офіційно займатися логістичною діяльністю.

Наше місто – одне з 60-ти міст по всій території України, де діє ця програма. Випуск спеціалістів за даною програмою запланований на червень 2019 року. 

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради