В Миколаївській області триває весняна посівна кампанія

Наразі аграрії Миколаївщини засіяли ранніми зерновими та зернобобовими культурами майже 80 тис га, що складає 80% до прогнозу. Зокрема ярого ячменю посіяно на площі 64 тис га (92%), ярої пшениці – 1,3 тис га (51%), гороху - 14 тис га (55%) та вівсу – 0,6 тис га (32%).

​В п’яти районах області, а саме в Вітовському, Врадіївському, Єланецькому, Очаківському та Снігурівському, повністю виконано прогноз по посіву ранньої зернової групи та наближаються до цієї відмітки в Баштанському та Новобузькому районах, де посіяно 96-99 % відповідно.

«На посівах ярового ячменю в першій половині другої декади березня було відмічено проростання зерна, а в останній день декади з’явилися поодинокі сходи, що майже на 2 декади раніше звичайних строків. У гороху на засіяних площах в східних та південно-західних районах також відмічено проростання насіння», - зазначають у департаменті агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації.

​Поряд з цим на полях завершується робота по підживленню озимих сільськогосподарських культур та ведеться робота по закриттю вологи в грунті.