В рамках «Еко-фестивалю» миколаївці провели фото-пленер у регіональному парку «Тилігульський лиман»

Весна – багата на дати екологічного спрямування, які щороку відзначає міжнародна спільнота, у тому числі й під егідою ООН. Тому на виконання заходу обласної Комплексної Програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 роки було проведено виїзний семінар та фото-пленер, присвячений Європейському дню парків,- розповіли кореспондентам СВІДОК.info організатори.

В рамках другого туру обласного «Еко-фестивалю» було організовано Виїзний семінару та оглядових екскурсій для фотографів Миколаївщини на території регіонального парку та водно-болотного угіддя міжнародного значення «Тилігульський лиман».

Організаторами заходу став Благодійний фонд «Індиго» та Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації під патронатом Комісії «Спорт та навколишнє середовище» відділення НОК України в Миколаївській області.

В ході семінару були проведені еколого-освітні лекції, присвячені природоохоронній цінності регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», рідкісним та зникаючим видам флори та фауни на території об’єкту природно-заповідного фонду та важливій ролі водно-болотного угіддя міжнародного значення «Тилігульський лиман» у підтриманні біорізнолманіття та протидії кліматичним змінам.

За результатами фото-пленеру до Всесвітнього дню охорони навколишнього природного середовища 26 травня в Миколаївському Академічному Художньому російському драматичному театрі заплановано провести виставку робіт фотографів, що брали участь у вищезазначеному заході.

За плідну працю та внесок у розвиток олімпійського руху заступник голови комісії «Спорт та навколишнє середовище» відділення НОК України в Миколаївській області Криницька Ольга нагородила подякою регіональний ландшафтний парк «Тилігульський».

Відзначення Європейського Дня Парків , яка об'єднує природні території, що охороняються в європейських країнах. Вперше цей день святкували по всій Європі у 1999 році. Дата святкування була вибрана не випадково – саме 24 травня 1909 року у Швеції був створений перший національний парк. Це свято започатковане з метою популяризації природоохоронних територій, а також для суспільної підтримки їх роботи. Його відзначення символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються на нашій Планеті, а це понад 20 тисяч заповідних територіальних комплексів, у тому числі більше 2200 національних парків та заповідників, що функціонують у 120 країнах Світу. У Європі нині нараховується понад 300, а в Україні 44 національних парків.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Свято організоване з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи. Цього дня проводяться багаточисельні заходи на території і довкола заповідників, присвячених святкуванню природної краси Європи і її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.