У справі екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС Шевчука відбулись судові дебати

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулись судові дебати у провадженні за обвинуваченням колишнього керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області Олега Шевчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ст.340 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється під головуванням судді Світлани Гречаної.

У ході дебатів прокурор зазначав, що вина обвинуваченого доведена та підтверджується зібраними у справі доказами. Він просив призначити Олегу Шевчуку остаточне покарання у виді п’яти років позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання строком на три роки, а також з позбавленням права займати певні посади та позбавленням спеціального звання.

Захисник обвинуваченого підкреслив, що факти вчинення його підзахисним кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.365, ст.340 КК України не знайшли свого підтвердження, а за такого Олег Шевчук підлягає виправданню, а кримінальне провадження закриттю.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 16.00 год 03.06.2019 року, наступного засідання обвинувачений буде мати змогу проголосити останнє слово, після чого суд видалиться до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва