В ОДА роз’яснили порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість

Про порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість, на конкурсній основі, а також терміни та умови для учасників йшла мова на нараді під керівництвом заступника голови Миколаївської ОДА Олександра Трайтлі та представників громадськості у понеділок, 20 травня.

Як повідомила директор департаменту соціального захисту ОДА Оксана Єльчієва, відповідне оголошення про затвердження Порядку та реєстрація в юстиції буде розміщено в газеті «Рідне Прибужжя», далі громадські організації матимуть змогу подати заявки на участь у конкурсному відборі для отримання фінансової підтримки.

«На сьогоднішній день у нас є Порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість. Цей порядок затверджений розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адміністрації та зареєстрований в територіальному управлінні юстиції», - відзначила Оксана Єльчієва.

За її словами, після подачі заявок буде відбуватися конкурс в два етапи:

І – члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють конкурсні пропозиції на відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням, визначеним в оголошенні про проведення конкурсного відбору;

ІІ – відкритий захист конкурсної пропозиції здійснює керівник або уповноважений представник громадської організації.

Далі на підставі рішення конкурсної комісії департамент укладає договори з громадськими організаціями, визначених переможцями конкурсу.

При цьому, укладання договору з громадськими організаціями про надання фінансової підтримки ГО на 1 рік (в межах бюджетного року) здійснюється в установленому законодавством порядку.

Загалом для надання фінансової підтримки громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість на 2019й рік  передбачено більше 3,2 млн грн.