Бібліотекарі Миколаєва повчилися новим професійним трендам та івент-технологіям

Цього тижня у Миколаєві відбулася обласна школа професійного розвитку, де розглядалися актуальні питання професійної мобільності,  нові шляхи розвитку та виклики, які постали сьогодні перед бібліотечними закладами. Про це повідомляється на офіційній сторінці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна у facebook.

Програма школи  складалась з двох модулів.  Під час першого, «Бібліотекар нового покоління: зміни, реалії, майбутнє», доповідачі намагалися змотивувати учасників школи  та націлити на роботу. Так, були розкриті наступні актуальні теми:«Бібліотечне обслуговування дітей та бібліотекар у новій соціокультурній  реальності: від стратегічного бачення до практичного рішення», «Професійний розвиток бібліотекарів у мережі Інтернет», «Професійна компетентність бібліотекаря дитячої бібліотеки: за підсумками всеукраїнського соціологічного дослідження», «Ключові компоненти компетентності сучасного фахівця бібліотечно-інформаційної сфери», «Нові ролі бібліотекаря в умовах реформування освіти»,«Професіоналізм+креативність=сучасна бібліотека».

Другий, практичний модуль  під назвою «Бібліотекар: перезавантаження професії»   мав за мету допомогти учасникам розвинути свою креативність, успішно підготувати  «Подію»  для читача-дитини за допомогою івент-технологій сучасної бібліотеки,  стати бібліотекарем-наставником юного читача, створити новий професійний тренд сучасного бібліотекаря.