На міжнародному фестивалі людей третього віку "LIFE IS BEAUTIFUL" миколаївці - серед кращих

З 15 по 21 травня на о.Раб (Хорватія) відбувся 6-й міжнародний фестиваль для людей поважного віку “Life is beautiful-2019”. Його відвідали понад 600 учасників з різних країн, в тому числі делегація з України. Наша команда була найчисельнішою – 140 осіб, які представляли Миколаїв, Житомир, Стрий, Львів, Славутич, Вараш, Южноукраїнськ.

У програмі фестивалю було два напрямки: культура та спорт. Миколаївці активно брали участь у заході, презентували спеціально підготовлені творчі номери та у результаті посіли призові місця. Так, вперше серед українських команд,  організатори міжнародного фестивалю відзначили громадську організацію “Освітній Центр “Університет третього віку”. Нагороду вручили її керівнику - професору кафедри соціальної роботи МНУ імені В.О.Сухомлинського Миколі Букачу.

Перемога у культурній та спортивній частинах фестивалю дозволила нашим землякам здобути загальне перше місце і привезти до Миколаєва головний приз.

- Хорвати з особливим натхненням сприйняли твори, спеціально підготовлені миколаївцями для цього фестивалю:  “Пісня про Спліт” та хорватський танок. Зачарував глядачів і задушевний акапельний спів дуету у складі Надії Сідлецької та Марії Політухи, які виконали українську народну пісню “Закувала зозуленька”. Підтримав загальний переможний настрій і соліст Букач Микола, який виконав пісні "Ніч яка місячна" та "Пісню про рушник", - зазначають представники ГО “Освітній Центр "Університет третього віку".

11 червня під час чергового засідання 51 сесії міськради Микола Букач та співкерівник громадської організації Наталя Клименюк  подякували меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу, депутатам міської ради та громаді міста за підтримку, а також вручили Подячні листи партнерам, які допомагають у реалізації заходів для людей похилого віку.

- Міський голова підтримує всі ініціативи, пов’язані з розвитком нашої організації. Особливо вдячні за сприяння у проведенні першого фестивалю для людей похилого віку, який відбувся минулого року, оскільки цей крок став суттєвим поштовхом не тільки для початку масштабного фестивального руху у Миколаєві, а й для того, щоб наші пенсіонери почали подорожувати Європою. - зазначила Наталя Клименюк. - Сьогодні усі члени "Університету третього віку" мають паспорти для виїзду за кордон. Ми вже відвідали дві європейські країни, і у майбутньому маємо амбітні плани!

Зі свого боку Олександр Сєнкевич подякував керівникам громадської організації за активну життєву позицію, оптимізм та енергійність, відзначивши, що їх діяльність дуже важлива: "люди похилого віку можуть зробити багато корисного, і тим самим принести позитив не лише в своє життя, а й у суспільство в цілому".

За плідну співпрацю, високий професіоналізм у роботі з громадськістю та суттєву допомогу у діяльності "Освітнього Центру "Університет третього віку" Подячними листами Миколаївського міського голови нагороджені:

  • директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко;
  • начальник відділу соціально-економічного програмування управління економіки та інвестицій департаменту економічного розвитку Тетяна Днєєва;
  • начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський;
  • директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко;
  • начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради Юрій Любаров;
  • директор Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій Людмила Бондар ;
  • начальник управління у справах фізичної культури і спорту міської ради Олег Машкін;
  • начальник фінансово-економічного відділу управління у справах фізичної культури і спорту Наталя Чуприна;
  • начальник відділу учбово-спортивної та організаційної роботи управління у справах фізичної культури і спорту Світлана Артюх;
  • голова Миколаївської міської громадської організації фізкультурно-спортивного товариства "Спартак" Олександр Токаренко;
  • директор науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва Костянтин Картузов.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови