«Збережи пам'ять»: на Миколаївщині музей чекає на експонати від відвідувачів

Баштанський краєзнавчий музей продовжує акцію «Збережи пам'ять – подаруй експонат музею», започатковану 18 травня на День музеїв і приурочену до 60-річчя створення музею. Про це повідомляється на офіційній сторінці Миколаївського обласного краєзнавчого музею у facebook.

«Подаровані Вами експонати допоможуть музею стати більш привабливим для відвідувачів, прослідкувати історію та розвиток нашого краю в різні часи, а найголовніше – збережуть для нащадків пам'ять про людей та їх справи. З переданих музею експонатів буде сформовано виставку, і частина з них займе своє місце в постійній експозиції краєзнавчого музею. На перший погляд непотрібні безмовні речі можуть стати цінними і багато розповісти про їх власників. Фото, документи, книги, прості речі побуту, одяг, сувеніри, посуд, старожитності в цілому – за допомогою цього можна прослідкувати та зберегти історію вашої сім’ї – роду», - йдеться у повідомленні.

За останні два роки небайдужими жителями Баштанщини та з різних куточків України, було передано біля 400 предметів різного історичного та культурного значення.

Запитання можна задати на електронну скриньку [email protected] та у повідомлення сторінки музею у facebook.

На фото 1978 року: Школярі передають до музею принесені речі директору Баштанського народного районного історико-краєзнавчого музею Леоніду Мусійовичу Кльосову. Фото постановочне.