У Миколаєві студенти НУК відзначили День фізичної культури і спорту України

Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання і благополуччя нації. Крім цього, важливим є залучення різних груп населення до оздоровчо-рекреаційної рухової активності. Так, напередодні свята, студенти спеціальності «Менеджмент» Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова стали учасниками спортивного заходу в парку активного відпочинку «Драйв».

Про це повідомляється на сторінці університету.

Змагання стали чудовою нагодою для студентів на практиці перевірити свою винахідливість, сміливість, подолати страх висоти та зміцнили командний дух. Подібні заходи у ВНЗ планують організовувати і надалі.

«Наші випускники традиційно вирізняються поєднанням високої спортивної кваліфікації та якісної теоретичної підготовки. Гордість університету – Абраменко Олександр – олімпійський чемпіон зимових ігор – 2018. За останні роки можна відмітити таких наших випускників, як бронзова призерка Олімпійських ігор, п’ятиразова чемпіонка світу та семиразова чемпіонка Європи Харлан Ольга, срібний призер Універсіади 2013 року Халязніков Антон, бронзові призери Шеремет Юлія, Буряк Олена та Кравченко Ганна, параолімпійці Павлик Роман (2 золоті медалі, 2 срібні медалі та 1 бронзова медаль) та Клименко Юлія (бронзова медаль)», - повідомляється у статті.

Підготовка тренерів та фахівців з управління спортивно-оздоровчою діяльністю здійснюється У ВНЗ кафедрами менеджменту (завідувач – доктор економічних наук, професор Іртищева І.О.), фізичного виховання та спорту (завідувач – заслужений тренер України, почесний працівник фізичного виховання та спорту України, кавалер ордену «За заслуги», доцент Яцунський О.С.) і теоретичних основ олімпійського та професійного спорту (завідувач – доктор економічних наук, професор Богатирьов К.О.). Приклад студентам надають Заслужені тренери України, кавалери ордену «За заслуги» Мігель Л.Й., Сокол О.В. та Деркач В.М., заслужений майстер спорту Павленко І.В., майстри спорту міжнародного класу Раєвський О.А., Шевченко О.А., Колоскова І.В., Бєлобаба С.Б. та ін.

Варто зазначити, що у цьому році в університеті започатковано Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю», який покликаний виявити обдарованих та цілеспрямованих студентів України та сприятиме розвитку та підтриманню здоров’я молодого покоління. Це дасть можливість створити наукове підґрунтя спортивної та оздоровчої діяльності, підвищить престиж, сприятиме зменшенню захворюваності, поліпшенню демографічної ситуації, економічному зростанню України та покращенню соціального клімату.