Миколаївські десантники відпрацьовують навички на полігоні

Миколаївські десантники п’ятий день відпрацьовують навички на Тернівському полігоні. Військовослужбовці підрозділів частини тренуються і проводять бойові стрільби у складі відділень. Сьогодні, 20 листопада, запросили журналістів Суспільного

Про це повідомляє UA: Миколаїв.

Юрій Маслов потрапив до Збройних сил України три місяці тому. Служить в 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді, що базується в Миколаєві. Це його перші навчання. Каже, головне не панікувати:

"Трошки тяжко , але звикну, буду виконувати. Усе буде добре. Сьогодні проходили з бойовими машинами, всякими димовими шашками, стрільбами. Головне не панікувати, якщо людина знає, що вона робить, вона ніколи не панікує. Були проблеми трошки з рацією, але доволі непогано, як планували так і ми зробили".

Військові навчаються за легендою. Виїжджає підрозділ - на шляху перша перепона: спроба цивільних заблокувати виїзд. Командир взводу вирішує цю ситуацію, колона рухається далі. Проїхавши кілька метрів, сапери-розвідники встановлюють, чи є безпечний шлях для проходження колони. З’являється задимлення. Військовослужбовці в бойових машинах мали або пішки долати цю заражену ділянку, або на максимальній швидкості її проїхати. Далі тактична пауза. Військовослужбовці отримують зброю на пункті боєпостачання, споряджають свої магазини, екіпажі бойових машин. Набивають стрічки патронами, готуються до виконання вогневих завдань. Військовослужбовець Дмитро Салака говорить:

"На вогневій точці ми відпрацьовували ведення стрільби у складі взводу з двох машин БТР - 8, а також спішування піхоти і введення вогню по противнику. В ході виконання завдань противник був знищений".

Пресофіцер 79–ї окремої десантно-штурмової бригади Олександр Молодцов каже:

"Спочатку дня у нас відбувались тактичні заняття -  це відпрацювання елементів рейдових дій, переміщення, визначені маршрутом, і відпрацювання ввідних. Фіналом сьогоднішнього дня  буде виконання вогневих вправ взводом на вогневому рубежі. Тобто будуть десантники вести вогонь зі всієї встановленої зброї, згідно з задумом навчань вражати мішені, тобто ми будемо виконувати ті завдання, які реально стоять перед десантниками". 

Під час занять десантники відпрацювали стрільби зі стрілецької зброї, гранатометів, озброєння бойових машин БТР-80. Навчальний процес у частині триває.