На базі військової частини 3039 Нацгвардії України відбулися командирські збори з командирами батальйонів та рот

На базі військової частини 3039 міста Миколаєва під керівництвом заступника начальника Південного Одеського територіального управління полковника Юрія Покотілова відбулися дводенні командирські збори з командирами батальйонів та рот військових частин Південного ОТО Національної гвардії України. Про це повідомила прес-служба частини.

Основну увагу в процесі занять було зосереджено на удосконаленні знань та розвитку умінь, закріплення практичних навичок, необхідних командирам для виконання своїх посадових обов’язків. Також військовослужбовці підвищували свою методичну майстерність при проведенні занять з підлеглим особовим складом, вивчали керівні документи та порядок управління повсякденною діяльністю військових частин і підрозділів.

Під час групових вправ та інструкторсько-методичних занять були опрацьовані порядок дій чергового підрозділу при надзвичайних ситуаціях, організація бойової служби варт з конвоювання, підготовка військових нарядів до несення служби з охорони громадського порядку. Також офіцери мали змогу проявити себе у виконанні вправ навчальних стрільб з пістолету та автомату на військовому стрільбищі. Наприкінці зборів були проведені залікові тестування.

Кожен з командирів підрозділів поповнив багаж своїх теоретичних знань та практичних навичок, які в майбутньому сприятимуть підвищенню їх професіоналізму.