У Миколаєві у музеї Верещагіна відкрили цикл виставок «Легенди Миколаєва»

У Миколаївському обласному художньому музеї імені Василя Верещагіна відкрили цикл виставок "Легенди Миколаєва". Першою стала збірка робіт художника Анатолія Завгороднього "Геній морської стихії".

Про це повідомляє UA:Миколаїв.

Євген Берест – житель Миколаєва. Розповідає, що давно цікавиться художнім напрямком. На виставку прийшов за порадою свого вчителя. Ділиться враженнями від картин:

"Там не дуже така велика деталізація. На деяких картинах є люди, але в них не показані дуже чітко обличчя, але вони захоплюють".

27 cерпня 2009-го, у віці 80 років, Анатолій Завгородній помер. Виставку приурочили до 90-річчя митця. Частину робіт, представлених на виставці, надала музею дочка художника, Ганна Завгородня. Ганна Завгородня каже:

"Тут 25 картин, вдома ще багато. Хоча після його смерті багато галерей зверталися, викупили більше двохсот картин".

Ганна Завгородня говорить, що пам`ятає перші творчі кроки батька:

"Були художні майстерні біля Каштанового скверу. Потім його прийняли до Союзу художників, ще в 70-х роках".

Всього на виставці представлено 48 робіт, каже директор Миколаївського обласного художнього музею імені Василя Верещагіна Сергій Росляков.

«Чому зараз? Тому що в грудні виповнюється 90 років від дня народження митця. Тому що це людина, можна сказати, легендарна для нашого міста, для нашої художньої Миколаївщини, тому що він присвятив усю свою творчість, усе своє життя відображенню нашої сутності: кораблебудівного краю, моря, моряків, видатних кораблів, які зі стапелів наших заводів сходили», - каже Сергій Росляков

За словами директора Миколаївського обласного художнього музею імені Василя Верещагіна Сергія Рослякова, виставка Анатолія Завгороднього "Геній морської стихії" триватиме більше місяця, після чого планують продовжити цикл "Легенди Миколаєва".