У Миколаєві школярам презентували просвітницьку гру "Ліза" та нагадали про безпеку

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, працівники поліції охорони разом з представниками Миколаївського фонду «Любисток» обговорили з учнями 6-В класу Миколаївської загальноосвітньої школи-інтернату № 7 питання торгівлі людьми. Також дітям було презентовано інформаційно-просвітницьку гру "Ліза" та її друзі подорожують світом», яку розроблено Міжнародною організацією з міграції.

Тема зустрічі була обрана не випадково, адже за рішенням Генеральної Асамблеї ООН 2 грудня було визначено Міжнародним днем боротьби за скасування рабства. В цей день в 1949 році на 4-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Конвенція про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Україна приєдналася до Конвенції 15 листопада 1954 року.

Під час лекції школярам розповіли про основні поняття, пов'язані з цією проблемою, та можливі наслідки торгівлі людьми або незаконної угоди щодо людини, а тим більше дитини. Особливу увагу правоохоронці приділили питанням особистої безпеки під час знайомств у соціальних мережах.

Щоб «закріпити» отриманні знання, хлопчикам та дівчаткам було запропоновано в ігровій формі помандрувати світом, обговорити правила безпечних подорожей та поведінки, які потенційно можуть призвести до потрапляння в торгівлю людьми. Школярі мали можливість зателефонувати за номером «527» - національної гарячої лінії з протидії людьми та консультування мігрантів, поспілкуватися з консультантами та безпосередньо задати питання, які виникли у них під час бесіди.

Наприкінці зустрічі поліцейські охорони відповіли на всі питання, що цікавили учнів, та побажали дітям пам'ятати правила безпечних подорожей та ніколи не потрапляти у неприємні ситуації.

Управління поліції охорони в Миколаївській області