«Чорнобиль не має минулого часу»: у Миколаєві школярам нагадали про найбільшу техногенну катастрофу

На передодні дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції пройшов перший захід під патронатом координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації “Чорнобиль не має минулого часу”  .

У заході взяли участь школярі більше 100 учнів ЗОШ №40. Для них провідний консультант Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області підполковник  міліції Морозова  Ольга Михайлівна  розповіла про ветеранів-учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Начальник хіміко-радіометричної лабораторії групи РХБЗ ЧСР АРЗ СП Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Дмитро Захарко розповів про шкідливий вплив радіації на людину, а також про порядок дій при радіаційній загрозі, продемонстрував присутнім прилади радіаційної розвідки за допомогою яких проводяться заміри повітря на виявлення небезпечних речовин.

Мета зустрічі полягала в нагадуванні молоді про трагедію на Чорнобильській атомній електростанції, негативного впливу радіації на стан навколишнього середовища та здоров’я громадян. Захід присвячено пам'ятній даті, яка відзначається в Україні 14 грудня - день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Про ідею започаткування такого проекту розповіла організаторка заходу: голова благодійного фонду «Індиго» зам голови координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації з гуманітарних питань та культури Криницька Ольга Олександрівна.

За їх словами, актуальність проведення заходу саме до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції полягає у всебічному розвитку молодого покоління  з метою виховання у них любові до України на прикладах самовідданості учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Фото Шведов Андрій