Рятувальники Миколаївщини підготували для учнів Вознесенської ЗОШ №8 цікаву акцію

Дітлахи з Вознесенщини знайомились із діяльністю Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Співробітники Головного управління області провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» у Вознесенській загальноосвітній школі №8.

Дітлахів неабияк зацікавив пожежний автомобіль, фахівці Служби порятунку розповіли про його укомплектування та можливості під час гасіння пожеж у побуті, на відкритих територіях, транспортних засобах тощо. Посидівши в кабіні автівки, кожен на хвилинку уявив себе справжнім вогнеборцем, який поспішає на виклик для того, щоб побороти вогняну стихію. Школярам продемонстрували подачу води із автоцистерни й запропонували разом з рятувальниками за допомогою пожежного ствола гасити умовну пожежу, примірявши при цьому захисний одяг.

Представники ДСНС розповіли хлопчикам та дівчаткам про те, що необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки, як вдома, так і під час прогулянок в парках, лісах, адже попереду тепла пора року, під час якої починає реєструватися велика кількість пожеж. Не оминули увагою й власну безпеку у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, підозрілих пакетів чи коробок.

Нагадавши номери екстрених служб, надзвичайники побажали дітям безпечного дитинства, вручили яскраві прапорці на згадку та запросили в подальшому на екскурсію до 12 державної пожежно-рятувальної частини.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області